dimecres, 20 de febrer del 2008

100 dies de govern municipal a Castelló!

Hui dijous 27 de setembre de 2007, fa justament 100 dies que es va Celebrar el Ple Municipal de l'ajuntament (el dissabte 16 de juny a les 12 hores en el Saló d'actes de la Reial Sèquia Escalona) per a la Constitució de la nova Corporació i elecció de l’Alcalde. El resultat ja el sabeu.

Però encara no sabem els ciutadans de Castelló dues coses essencials per als propers 4 anys: el contingut del pacte de govern municipal entre EU/PSOE-PSPV, i el que és el pitjor, no sabem res de l'agenda de les prioritats municipals per als propers 4 anys, sobre les que els 13 representants s'hauríen d'haver posat ja d'acord i començar a treballar conjuntament pel bé comú del poble, per damunt de les sigles i dels personalismes.

Des de l'agrupació d'electors GCiE en els plens de juliol es va plantejar un debat sobre les 13 prioritats, sobre el qual cap dels altres partits va permetre discutir-lo en el ple, i es va intentar convèncer a la resta de partits de l'ajuntament, que es repartiren les 13 prioritats principals del municipi, a cada un dels 13 regidors.

Preguntem públicament: com està l'assumpte del Col·legi Públic "Severí Torres"? Com va la proposta de fer l' Auditori al Cine Rex? Quan estarà construïda la Piscina coberta i aprovat el Reglament d’ús del Poliesportiu? Per a quan un Reglament Municipal Fester que faça fer compatible el dret al descans i el dret a la festa? I el Casal de la Joventut? I la Residència per als nostres majors? Quan es crearà el Consell i Reglament Municipals de Participació Ciutadana ? Com va I l'Agenda 21? Quantes VPO’s assequibles es construiran i en quins terminis? Què es farà amb la Cambra Agrària i l'edifici de la INMAVI? Per a quan estarà feta la Circumval·lació i arreglats els camins del terme? Quan podran entrar les empreses al Polígon Industrial del Sepes? Per a quan els Pressupostos participats? Quan es publicarà el BIM-El miragall? Quan es radiaran en directe els Plens? ON està la programació de l'agenda cultural?

La societat civil de Castelló s'haurà de mobilitzar per exigir l'agenda de les prioritats municipals si vol aconseguir que estos problemes estructurals i de tota la vida tinguen solució real en els pròxim 4 anys, i no es queden de nou en promeses escrites en els programes electorals dels partits !!

PCiC - Plataforma Cívica Castellonera