dissabte, 8 de desembre del 2012

Castelloner, vols ser solidari?

3a manifestació cívica: Per les infraestructures i els serveis públics que mereix la ciutadania de Castelló

Des de fa més de 20 anys, massa anys, la conselleria d'Educació està entretinguda en remodelar i reunificar les instal·lacions de l'única escola pública de Castelló (Severí Torres). Fa dos anys tenien projecte d'execució aprovat i terrenys cedits per l'ajuntament (acceptats per la Conselleria), licitaren l'obra en el 2010, però encara no s'han decidit a adjudicar les obres. I els nostres menuts en una escola que va caient a trossos.

Des de fa més de deu anys s'inicià un expedient en la Conselleria de Benestar Social per construir una residència per a gent gran a Castelló , que pocs anys després es transformà en un projecte per construir un centre de dia. El projecte d'execució ja fa uns anys que està aprovat, però –aquestos senyors- tampoc troben el moment més adequat per licitar i adjudicar aquesta obra. Mentrestant la gent gran i els dependents de Castelló i les seus famílies han de buscar-se solucions en altres poblacions, amb les despeses que això suposa o llogar i pagar per uns serveis als quals tenen dret i que l'administració no assumeix.

Ara fa dos any (el 5 de març de 2010) decidirem mobilitzar-nos per exigir l'execució d'aquestos projectes bàsics i imprescindibles per a la població castellonera així com per demanar la circumval·lació , férem una manifestació pels carres del poble i ens comprometeren a tornar a manifestar-nos cada any si no es feien aquestos projectes .

A hores d'ara la circumval·lació encara no s'ha acabat , no hi ha cap novetat respecte del projecte per a la gent gran: ni residència, ni centre de dia ; mentre que l'obra del Severí Torres que ja estava licitada en les seues primeres fases (2010), ara -malgrat les mobilitzacions reivindicatives de l'AMPA- ens diuen que no .




Per si aquestes mancances no foren poques, ens estan retallant substancialment tots el serveis públics bàsics: Educació, Sanitat i Serveis Socials, els quals no són cap privilegi, sinó drets i conquestes laborals i socials que ha anat aconseguit la ciutadania després de molts anys de reivindicacions i negociacions.

Per tot açò, les associacions AFICAS, AMPA del CEIP Severí Torres, Assemblea de Joves de Castelló de la Ribera, RESPIR, i Plataformes per l'ensenyament públic de les Riberes Alta i Baixa junt a la PCiC convoquem a tot el poble a la 3a manifestació cívica, que es celebrarà a les 17 h deldivendres 25 de maig de 2012 des de les portes del Severí Torres(Ronda l'Almenà) , per continuar reclamant el nou Severí, el centre de dia/residència, la finalització de la circumval·lació i pel manteniment dels serveis públics de qualitat.
El recorregut de la 3a manifestació cívica serà des del Col·legi Severí Torres- Edifici verd (ronda L'Almenà, 31), per l'Avda. de Cuba, carrer St. Domènec, carrer Josep Talens, Avda. de Blasco Ibáñez, carrer J.I. Franco, carrer Rvdo. Juan Vidal, carrer del mestre Serrano, pça de l'ajuntament, on finalitzarà, es llegirà un manifest i es dissoldrà la manifestació.

La Plataforma Cívica Castellonera (PCiC) ha fet els tràmits legals pertinents davant la Delegació del Govern. Així mateix, la PCiC es responsabilitzarà d'aplicar les mesures necessàries per l'adequat desenvolupament de la manifestació.


Plataforma Cívica Castellonera