dissabte, 8 de desembre del 2012

Un plenari sense paraules per al públic


"En finalitzar les intervencions dels portaveus dels grups i del mateix alcalde, esperàvem -com ha estat costum als darrers anys- que l'alcalde donara la paraula al públic. Però -després d'unes paraules de l'alcalde eixint- va donar per finalitzat el plenari, deixant-nos amb la ma alçada als representants de la PCiC. Complint amb el compromís  adquirit amb  l'alcalde de fer pública la intervenció que havíem preparat, l'adjuntem ací per a coneixement de tothom".

 

Tex de la intervenció  
Lluís Piqueras, en nom i en representació de la Plataforma Cívica Castellonera (PCiC).
Bona Vesprada, enhorabona al Sr. alcalde i a les regidores i regidors que acaben de prendre possessió, molts èxits al consistori que seran els del poble. Enhorabona també als que han guanyat les passades eleccions, als que han millorat els seus resultats i als que han resistit.

Ara, que ja és l'alcalde del poble, de tota la seua ciutadania (i haurà de governar per a tothom sense distinció dels que l'han votat, dels que no l'hem votat i dels que han passat) volem recordar-li que:

“En les societats democràtiques consolidades la gestió i el funcionament dels òrgans de govern han d'estar per damunt dels partits i de les persones que circumstancialment i temporal les governen, i que és obligació dels que governen aprofundir en els bons hàbits i pràctiques democràtiques de les entitats que gestionen.

 
Per això mateix, esperem que –en aplicació de les bones pràctiques democràtiques, proclamades també pel seu partit- sota el seu govern millore la participació ciutadana en la gestió dels afers públics i que els consells sectorials i el Consell Local de Participació Ciutadana es reunisquen freqüentment per informar dels assumptes que són de la seua competència i del interés de la ciutadania castellonera. Des d'alguns que ja s'encetaren en la darrera legislatura com l'informe i l'aprovació del nou PGOU i l'Agenda 21Local, fins arribar als pressupostos participats, en allò que ho poden ser.

Esperem i volem, per tant, com a membres de les societats cíviques de l'àmbit castelloner, que al llarg d'aquesta legislatura es fomente l'associacionisme i s'acabe de fiançar la participació ciutadana en la societat castellonera. Sols així podrem aconseguir que la gestió del nostre ajuntament s'aprope més a la gestió informada i participada per la ciutadania, fent-se coresponsables de la gestió municipal.

En resum, Sr. alcalde, volem més democràcia participativa per al nostre municipi, més democràcia real.”

Bona vesprada i Moltes gràcies, per la seua atenció.


Castelló a 11 de juny de 2011
Plataforma Cívica Castellonera